Om oss

Centralparkens odlarförening – CPOF – är en trevlig attraktion i den södra änden av Täbys vackra Centralpark.

Det var under våren 2014 som kommunen färdigställde de första 25 lotterna, varefter vi direkt kunde inleda odlarsäsongen. Resultatet föll kommunen väl i smaken, varför man under 2015 färdigställde ytterligare 25 lotter. Rikliga skördar och många maskar tyder på att vi fått fin och bördig jord. Odlarområdet är kostnadsfritt utlånat till föreningen av kommunen.

Flera av oss lottinnehavare är före detta villaägare med viss vana vid trädgårdsarbete medan andra är nybörjare. Till vår glädje är många nationaliteter representerade. Vi är
alla pigga på att byta erfarenheter och att tipsa varandra. Missa därför inte att ta kontakt med oss för trevliga pratstunder.

Föreningens målsättning är att våra 50 lotter med sina olika uttryck skall gillas av förbipasserande, och att våra odlingar ska uppfattas som en viktig del av Täbys vackra
grönområden.

Av Täby kommun hyr föreningen den röda lilla stugan som ligger i anslutning till lotterna. Där finns kök, toaletter och utrymmen för både våra egna och föreningens gemensamma verktyg.

CPOF:s lotter
Karta över CPOF:s lotter samt föreningslokal

Utöver ansvaret att hålla ordentlig ordning på sin egen lott ingår att avsätta 1 – 2 arbetsdagar per säsong för att sköta våra allmänna områden och föreningsstugan.
Då och då samlas vi för samvaro runt grillen eller för annan aktivitet.

Vill du så kan du ställa dig i kö för en lott. Några lotter blir lediga och byter ägare varje år. Under rubriken Kontakt ser du hur du når oss.